Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 05, 2006

Weinig tevredenheid over kantoorlocaties

Bijna de helft van de mensen die op kantoor werken, is met die locatie niet echt gelukkig. Dat blijkt uit een enquĂȘte van het Nederlandse vakblad Bedrijventerrein. De onvrede is vooral groot onder medewerkers die in grootschalige en anonieme gebouwen moeten werken. Vooral kantoren op terreinen langs autostrades blijken de werknemers tegen te staan.
De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat Nederlandse werknemers een voorkeur hebben voor locaties in een dorpse omgeving, met allerlei voorzieningen in de onmiddellijke omgeving. Er wordt op gewezen dat een kwart van de Nederlandse beroepsbevolking werkt op specifieke kantorenlocaties, terwijl die juist bijzonder onpopulair zijn.

Werknemers geven de voorkeur aan kleinschaligheid. "Hoe grootschaliger en onpersoonlijker, hoe lager de waardering," stellen de onderzoekers. "De beleving van het personeel staat haaks op de ontwikkelingen. Snelweglocaties, bedrijventerreinen en kantoorlocaties bij een afslag van een autosnelweg schoten de afgelopen decennia uit de grond. De mensen kiezen echter liever voor binnenstedelijke en dorpse locaties."

De onderzoekers noemen het opmerkelijk dat de afgelopen tientallen jaren alleen maar bedrijventerreinen en kantoorlocaties zijn gebouwd die niet gewaardeerd worden. "Mensen verlangen naar geborgenheid," stippen ze aan. "Maar er wordt niet geluisterd naar degenen om wie het echt gaat, bijvoorbeeld zij die dag na dag op kantoor werken."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home