Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 03, 2006

WiFi voor Engelse steden


Café's, hotellobby's en stations hebben niet langer het alleenrecht op WiFi. Steeds meer wordt er gedacht aan netwerken die hele gebieden bestrijken. Ook Groot-Brittannië sluit zich nu bij die beweging aan en zal vanaf deze lente draadloos internet aanbieden over het hele plattegrond van een aantal centrumsteden.

Het Britse communicatiebedrijf The Cloud zal daarbij hotzones creëren in Edinburgh, Leeds, Manchester, Birmingham, Nottingham, Oxford, Cambridge en de Londense wijken Islington, Kensington en Camden. Daarmee hoopt men in totaal meer dan vier miljoen mensen te kunnen bereiken.

George Polk, chief executive van The Cloud, stelde dat het aanbieden van WiFi-breedband aan miljoenen laptops, mobiele telefoons, games en andere toepassingen een belangrijke invloed zal hebben hoe mensen in steden zullen communiceren, werken en zich ontspannen.

De hotzones moeten op termijn een belangrijke concurrent worden voor de netwerken van mobiele telefonie. Binnen de WiFi-zones zullen gebruikers met hun telefoon immers kunnen inpikken op het internet en daarop goedkopere breedband-telefoongesprekken kunnen voeren.

The Cloud heeft op dit ogenblik ongeveer 6.000 hotspot-locaties opgezet in Groot-Brittannië, Zweden en Duitsland. Onlangs werd ook een draadloos netwerk opgestart in het Londense Canary Wharf. Dat zou meteen het belangrijkste draadloze financieel district van Europa zijn.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home