Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 05, 2006

Mobiele Nintendo rondt kaap van tien miljoen


Nintendo heeft wereldwijd tien miljoen exemplaren verkocht van de mobiele DS-videogame-speler. Dat heeft het bedrijf zelf bekend gemaakt. Vier miljoen toestellen vonden een afnemer in de Verenigde Staten. De DS-videospeler kwam in december 2004 op de markt.

Het toestel benadrukte dat het toestel ook het snelst verkopende videogame-speler is in Japan, waar meer dan vijf miljoen klanten werden gevonden. De meest populaire spelletjes op het DS-toestel zijn 'Nintendogs', 'Mario Kart DS' en 'Super Mario 64 DS'. Het bedrijf zegt de verwachten dat de verkoop van het toestel de volgende jaren nog een sterkere groei zal kennen.

Het bedrijf maakte ook bekend dat zijn WiFi-gamesservice, zeven weken geleden gelanceerd, op dit ogenblik wereldwijd dagelijks 550.000 bezoekers ontvangt. Mobiele videogames betekenden voor de sector in de Verenigde Staten een belangrijke stimulans. In november 2005 haalde de Amerikaanse videogames-industrie een omzet van 7,6 miljard dollar, een groei van vijf procent tegenover het jaar voordien.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home