Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 13, 2006

Vliegvakanties alsmaar goedkoper?

Vliegvakanties zijn de voorbije twintig jaar nagenoeg niet duurder geworden. In vele gevallen moet de vakantieganger voor zijn ticket zelfs minder diep in de geldbeugel tasten. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek van de krant De Telegraaf en reisorganisator Sudtours uit Amsterdam.

De onderzoekers stelden de prijzen van vliegtuigreizen tegenover de levensduurte in 1986 en 2006. Daarbij kwamen ze tot de vaststelling dat voor georganiseerde vakanties vandaag vaak minder betaald hoeft te worden dan twintig jaar geleden. "Vooral een prijsvergelijking van populaire hotels en andere accommodaties in Spanje, Griekenland en Portugal in het middenseizoen laat soms spectaculaire dalingen zien," stipt de krant aan.

Zo bleek een week vakantie voor twee personen in de driekamer-flat in Benidorm tijdens het middenseizoen twintig jaar geleden omgerekend 470 euro te kosten. Vandaag is die prijs echter teruggelopen tot 396 euro. Uit cijfers van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt nochtans dat de consumentenprijzen in die periode met maar liefst 52,4 procent zijn gestegen.

"Opmerkelijk is dat fors gestegen vliegprijzen, olietoeslagen, omschakeling naar de euro en andere prijsstijgingen geen grip op de georganiseerde reizen hebben gehad," stipt De Telegraaf aan. "Het geeft volgens reisexperts aan hoe hard de concurrentie is geweest en hoe consumenten daarvan nog steeds profiteren."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home