Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 13, 2006

Japan maakt kennis met Naked News


Het nieuwsprogramma Naked News heeft eerder deze week zijn debuut gemaakt in Japan. Het project is een samenwerking tussen het Japanse internetbedrijf Sunrise en eGalaxy Multimedia, moederbedrijf van Naked News. Voorlopig wordt er alleen gewerkt met vrouwelijke nieuwsankers.

In Naked News wordt nieuws aangeboden door ankers en reporters die zich tijdens de uitzendingen ontkleden. Het programma maakte zijn debuut in Canada in 1999 en is zowel in Noord-Amerika, Australiƫ als Europa te ontvangen via televisie, mobiele telefoon en het internet.

Takuya Uchikawa, ceo van Sunrise, omschreef Naked News als een uniek concept voor de Japanse markt. Gehoopt wordt dat dit jaar 10.000 mobiele abonnees kunnen ingeschreven worden. "We zouden niet naar Japan hebben durven komen, tenzij we ervan overtuigd waren dat hier een markt aanwezig is," stipte David Warga, topman van eGalaxy, aan.

Het Japanse Naked News brengt in eerste instantie het nieuws dat het programma ook elders aanbiedt, maar met Japanse ondertiteling. Ook wordt er gestart met uitsluitend vrouwelijke presentatoren. Later zouden ook mannelijke strippende reporters ten tonele worden gevoerd.

Het strippen houdt voorlopig ook op bij het ondergoed, maar Uchikawa heeft al gezegd te willen testen hoever de programmamakers kunnen gaan zonder in conflict te komen met de Japanse wetten op het gebied van goede zeden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home