Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 13, 2006

Ruitenwasser wordt reclameman

Japanse zakenlui lopen grote kans om voor het kantoorraam weldra een ruitenwassers-gondel te zien passeren met reclameboodschappen voor de luchtvaartonderneming Northwest Airlines. Het is volgens het reclamebureau MindShare een goedkope en efficiƫnte manier om op de juiste plek het juiste doelpubliek te bereiken. Experts stellen dan ook dat het medium ook in andere sectoren gebruikt kan worden.



Het magazine Advertising Age voert aan dat de Northwest-campagne de tweede poging is om van ruitenwassers reclamelui te maken. Eerder al was er Pepsodent, dat de gondels van de ruitenwassers in Jakarta in samenwerking met het reclamebureau Initiative ombouwde tot enorme tandenborstels. "Maar Northwest gebruikt een andere benadering," stipt het magazine aan. "De vliegtuigmaatschappij maakt gebruik van de achterzijde van de gondels om een doelpubliek in kantoorgebouwen te bereiken."

Northwest Airlines gebruikte de 'Window Cleaning Media' om zijn comfortabele zetels in World Business Class te promoten. De maatschappij is de derde grootste luchtvaartonderneming in Japan en de grootste internationale speler op de Japanse markt, maar heeft nood aan een hoger aantal zakenpassagiers. De 'Window Cleaning Media' werden dan ook ingezet op strategische locaties in Tokyo, zoals de kantoren van bedrijven als Cisco en NTT DoCoMo. Die locaties waren uiteraard vooraf bepaald aan de hand van de bedrijven die er gevestigd waren.

Advertising Age merkt op dat het nieuwe medium Northwest Airlines toeliet om binnen te dringen in de werkdag van de bedrijfsleider, een omgeving die nog relatief reclamevrij is. "Bovendien slaagde men erin om het doelpubliek te verrassen, waardoor de reclame beter doordringt en langer in het geheugen zal blijven hangen. Welke bedrijfsleider zou immers na een zware lunch niet in een comfortabele zetel achteruit willen leunen."

Het magazine maakt gewag van een kosten-efficiƫnte oplossing die ook gemakkelijk toegepast zou kunnen worden in andere sectoren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home