Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 13, 2006

Laat BBC publiek verslaggeving doen?


De BBC denkt eraan om de verslaggeving over kleine sporten toe te vertrouwen aan het publiek. Om de haalbaarheid van het project te onderzoeken werd beroep gedaan op Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia. Het is immers zelfs voor de Britse gigant onmogelijk om alle sporten te volgen en de omroep zou van mening zijn dat het Wikipedia-idee, waarbij het publiek bijdragen levert aan een wereldwijde encyclopedie, misschien wel een oplossing zou zijn.

"De BBC krijgt geregeld de kritiek dat er alleen maar aandacht wordt besteed aan de grote sporten," vertelde Jimmy Wales aan The Times. "Maar zij kunnen niet overal zijn. Dat is onmogelijk en ze hebben daar ook niet voldoende financiële middelen voor. Dus wou men onderzoeken indien er een model zou opgebouwd kunnen worden, waarbij de grote sporten door de traditionele journalisten worden gevolgd en het geheel wordt verrijkt met bijdragen van het publiek of organisaties over andere sporten."

Jimmy Wales noemt de gedachtengang van de BBC zinvol. "Indien het publiek bereid is om webpagina's te maken en content aan te brengen, dan is het voor media zinvol om daarop in te gaan," meende hij. "De technologie maakt het mogelijk om een eindeloze reeks medewerkers bijdragen te laten leveren over hun sport." Wales benadrukte dat Wikipedia bewijst dat het systeem werkt, door onder meer te streven naar een degelijke verslaggeving. "Een ontoelaatbare tekst kan immers met één muisklik verwijderd worden. Dat is veel gemakkelijker dan het rechtzetten van een krantenartikel."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home