Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 13, 2006

Beach Boys eisen vergoeding voor memorabilia


De leden van de legendarische Amerikaanse rockgroep The Beach Boys hebben klacht neergelegd tegen twee Californiërs, die allerhande memorabilia van de groep uit een opslagplaats zouden gestolen hebben om op een veiling aan te bieden. De muzikanten eisen nu een schadevergoeding van tientallen miljoenen dollars.

Eén van de betichten is Allan Gaba, de eigenaar van de opslagplaats waar The Beach Boys foto's, opnames en andere zaken hadden gestockeerd. Samen met Gaba werd ook diens vriend Roy Sciacca gedaagd, samen met het bedrijf Gem Systems, waar Gaba belangen in heeft. Brother Records, het bedrijf van The Beach Boys, stelt dat Gaba en Sciacca het handelsmerk en de auteursrechten van de groep hebben geschaad, net zoals de publiciteitsrechten.

Alleen al op het gebied van hun handelsmerk eisen The Beach Boys een schadevergoeding van twintig miljoen dollar. Brother Records benadrukt dat de groep de opslagplaats van Gaba had gebruikt om muziekinstrumenten, originele partituren, foto's, contracten en allerlei andere documenten te stockeren die de groep had verzameld sinds hun begindagen in de jaren zestig. In 1994 besloot de groep de opslagplaats op te ruimen, maar stelt dat Gaba zonder toestemming 13 tot 25 dozen met materiaal heeft weggenomen.

Vorig jaar oktober nam Sciacca contact op met het Britse veilinghuis Cooper Owen, gespecialiseerd in rock-memorabilia, om het materiaal te koop aan te bieden. De veiling werd een half uur voor de start afgeblazen. De groep beweert dat Sciacca nog steeds in het bezit is van een aantal dozen met Beach Boys-materiaal. De man had Cooper Owen verteld dat hij het materiaal twee decennia geleden had gekocht.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home