Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 17, 2006

Vaticaanstad ziet criminaliteit stijgen

Vaticaanstad moet meer middelen inzetten om de stijgende misdaad te bestrijden. Dat heeft Nicola Picardi, de hoogste openbare aanklager van de pausenstaat, gezegd. Het zou vooral gaan om diefstal, fraude, vervalsing en verduistering. Zowel de eigen bewoners als de toeristen zouden zich volgens Picardi aan die misdrijven schuldig maken.

Gewelddaden blijken in Vaticaanstad minder frequent gepleegd te worden. De beruchtste moord staat uiteraard op naam van de 23-jarige Zwitserse Wacht Cedric Tornay, die zijn kolonel AloIs Estermann en diens echtgenote in 1998 om het leven bracht en uiteraard zijn er ook geruchten over een gifmoord op Johannes-Paulus I, maar veel vaker doen geruchten de ronde over financieel gesjoemel en corruptie.

Picardi merkte op dat in de week dat paus Johannes Paulus II overleed en werd begraven, geen enkel misdrijf werd gemeld. Dat was eveneens het geval tijdens de conclaaf dat een opvolger moest kiezen en tijdens de installatie van de nieuwe paus Benedictus XVI. Nochtans bezochten tijdens die periode ruim zes miljoen mensen het Vaticaan.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home