Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, January 16, 2006

Corax voorloper van nieuwe luchtmacht?


Groot-Brittanniƫ heeft foto's vrijgegeven van het prototype van de Corax, het allereerste stealth-verkenningsvliegtuig dat in Engeland is ontworpen. De Corax is een onbemand vliegtuig en werd gebouwd door BAE Systems.

Volgens specialisten lijkt het nieuwe tuig bijzonder veel op de DarkStar, het geplande, maar niet gerealiseerde Amerikaanse militaire spionagevliegtuig. Bovendien wordt gesteld dat het onbemande vliegtuig een nieuwe richting inluidt voor gevechtsmateriaal binnen het Britse leger. Zo zou er volgens hen kunnen overwogen worden om rond de Corax een hele familie vliegtuigen te bouwen met eenzelfde centrale romp, maar met verschillende soorten vleugels, afhankelijk van de opdracht die zou moeten vervuld worden.

Groot-Brittanniƫ zou zijn plannen hebben opgegeven om een nieuw bemand gevechtsvliegtuig te ontwikkelen en werkt met de Verenigde Staten nauw samen aan het Project Churchill, waarbij de twee landen werken aan het inzetten van onbemande vliegtuigen. Die zouden vanaf 2015 moeten ingezet worden. De Corax zal gebruikt worden voor het testen van de stabiliteit, controle en prestatie van het ontwerp, dat voor een nagenoeg volkomen onzichtbaarheid zou moeten zorgen.

De Corax maakte in 2004, na een ontwikkelingsperiode van tien maand, zijn eerste proefvlucht.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home