Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, January 16, 2006

Russen voeden Zwitserse wintersport


De grotere rijkdom van de Russen heeft ervoor gezorgd dat het winterseizoen in Zwitserland gevoelig wordt verlengd. Rusland kent immers een ander vakantischema dan de westerse landen en met hun groeiende welstand hebben ze voor toeristische bestemmingen nieuwe piekperiodes gecreƫerd. Daarvan profiteren mondaine Zwitserse vakantieoorden met volle teugen.

In de Russische jaartelling vallen kerstmis en nieuwjaar twee weken later dan in het westen. Dat betekent meteen ook dat de Russen later aan hun wintervakantie beginnen en op reis vertrekken wanneer de westerse toeristen terug naar huis terugkeren. "De Russische welstellende klasse heeft een voorkeur voor de Zwitserse mondaine skioorden, die daardoor dan ook van een langer hoogseizoen kunnen genieten," meldt het persbureau ANP.

De Zwitserse toeristische sector steekt het niet onder stoelen of banken bijzonder tevreden te zijn met de komst van de Russische vakantiegangers. "De Russen gelden als cliƫnten met veel mogelijkheden," vertelde een woordvoerster van de horeca-vakorganisatie Hotelleriesuisse aan het persbureau. "Ze geven veel geld uit, verblijven liever in een hotel dan in een appartement en strooien ook aan de skipistes en in de sjieke boutiques met geld."

Het voorbije jaar ontving Zwitserland 63.000 Russische toeristen. Dat is een stijging met 12,5 procent tegenover het jaar voordien. Gemiddeld zou een Russisch toerist 259 euro per dag besteden, exclusief hotelkosten. Daarmee staan de Russen op de tweede plaats, na de Chinezen (290 euro), maar voor de Amerikaanse bezoekers (211 euro). Inmiddels heeft de Zwitserse toeristische dienst een website in het Russisch geopend.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home