Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, January 16, 2006

Vrouwen kunnen geen luchtvaartbedrijf leiden


Studies hebben uitgewezen dat het voor vrouwen nog altijd moeilijk is om de top van de industriële wereld te halen. Maar zelfs wanneer hen dat toch lukt, blijkt het nog altijd moeilijk om erkend en geloofd te worden. Dat ondervond de Australische Margaret Jackson, toen zij vorig jaar op de luchthaven van Los Angeles werd gecontroleerd. Jackson had technische documenten over vliegtuigen bij zich en werd meteen beschouwd als een potentiële terrorisme. Het hielp Jackson ook niet dat ze zich identificeerde als directeur van de vliegtuigmaatschappij Qantas.

Bij een controle in de luchthaven van Los Angeles werden in de handtas van Margaret Jackson technische plannen over vliegtuigen ontdekt. "De veiligheidsagenten van de luchtmacht bleken echter absoluut niet te kunnen geloven dat een vrouw het hoofd kon zijn van een luchtvaartmaatschappij," meldt The Herald Sun. Het zou volgens Jackson ruim een uur geduurd hebben vooraleer het probleem was opgelost.

Jackson bracht het incident te berde tijdens een persconferentie in China om nieuwe rechtstreekse vluchten van Qantas tussen Australië en Peking te promoten. Een Chinese journalist maakte tijdens de ontmoeting zijn beklag dat de veiligheidsmaatregelen op Australische luchthavens bijna even strikt waren als de Verenigde Staten. Daarop bracht Jackson haar eigen verhaal naar voor.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home