Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, January 16, 2006

Makrolon overdekt Chinese voetbaltempel

Het chemieconcern Bayern kleedt het Tianjin Olympic Centre van Peking aan met een dak van makrolon. Bayer Guangyi Panel, de locale dochter van het Duitse bedrijf, sloot daarover een samenwerkingovereenkomst het constructiebedrijf Tianjin Huafang Curtain Wall Decoration Engineering. Het dak zal over een oppervlakte van 13.000 vierkante meter bekleed worden met makrolon (polycarbonaat).

Het Tianjin Olympic Centre ligt in het midden van Peking en moet in 2008 de thuisbasis worden van het Olympisch voetbaltornooi. Jürgen Dahmer, topman van Bayer China, stelde dat dit het eerste contract is voor dakbekleding van de Olympische infrastructuur van Peking. Het product werd eerder ook al gebruikt in het Spyridon Louis Stadion in Athene, toen daar in 2004 de vorige Olympische Spelen werden georganiseerd.

Het contract is volgens specialisten het gevolg van de nadruk die de Chinese overheid en de bouwsector wordt gelegd op het gebruik van high-tech en milieuvriendelijke materialen voor het uitbouwen van de Olympische infrastructuur. Bayer zou met de organisatoren ook nog onderhandelen over een aantal andere samenwerkingsprojecten. Op dit ogenblik vormt China de tweede grootste markt van Azië.

Makrolon heeft de helderheid van glas, maar is veel duurzamer, waardoor het materiaal bijzonder geschikt is voor dakpanelen. Het wordt dan ook wereldwijd in tal van sportinfrastructuur gebruikt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home