Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 07, 2006

SUV gevaarlijker voor kinderen

Sport Utility Vehicles (SUV) zijn voor kinderen gevaarlijker dan een gewone personenauto. Dat blijkt uit een onderzoek van een Amerikaans verzekeringsbedrijf. Dat zou vooral te maken hebben met het feit dat een SUV-type gemakkelijker over de kop gaat.

"Amerikaans onderzoek toont aan dat kinderen in een SUV-type een grotere kans hebben op verwondingen dan in een gewone personenauto," meldt het magazine Zibb. "Het voordeel dat een grote, zware auto wat betreft veiligheid heeft, wordt tenietgedaan door het feit dat suv's veel vaker over de kop slaan, omdat het zwaartepunt hoger ligt."

De onderzoekers stellen dat kinderen het grootste risico lopen op ernstige verwondingen wanneer auto's over de kop gaan. Een SUV zou tenminste twee keer zo vaak omslaan dan kleinere auto's. "De risico's nemen zienderogen af als het kind ook achterin een gordel draagt," aldus nog de onderzoekers. "Maar daar zit ook precies het probleem. Omdat een SUV vaak voorzien is van goede zittingen en omdat de auto zo groot is, denken ouders vaak dat een gordel niet nodig is. Nochtans is het belang van autogordels hier juist nog groter dan bij normale personenauto's."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home