Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 06, 2006

Minder orders voor Koreaanse scheepswerven?


Hyundai Heavy Industries, de grootste scheepsbouwer van de wereld, verwacht dat zijn omzet dit jaar met ongeveer twintig procent zal toenemen. Maar het bedrijf gaf ook aan dat het aantal nieuwe orders met achttien procent zou kunnen dalen. Ook werd gewaarschuwd voor moeilijker marktvoorwaarden.

"De scheepsbouwers zijn de jongste tijd minder driftig op zoek gegaan naar nieuwe orders," stipt het persbureau Reuters aan. "Dankzij een boom van bestellingen de voorbije twee jaar, hebben ze nu immers voor verscheidene jaren volle orderboeken." Prijsdalingen van ongeveer tien procent en de sterke koers van de Zuid-Koreaanse munt (won) zouden volgens Hyundai-topman Choi Kil-Seon bedreigingen kunnen vormen voor de rentabiliteit en de concurrentiekracht van het bedrijf.

Hyundai verwacht dit jaar een omzet van 12,64 miljard dollar te zullen realiseren, tegenover 10,6 miljoen dollar het voorbije jaar. Het bedrijf zou ook overwegen om te investeren in een Chinees staalbedrijf, waarmee het zich wil verzekeren van voldoende staalvoorraden.

Hyundai Heavy Industries is de grootste scheepsbouwer van de wereld, gevolgd door het eveneens Koreaanse Daewoo Shipbuilding. Ook Marine Engineering en Samsung Heavy Industries behoren wereldwijd tot de belangrijkste scheepswerven.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home