Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 17, 2006

Rusland wil optreden tegen geweldgames

Het Russische parlement overweegt om maatregelen te nemen tegen websites en computergames die extremistische ideeën promoten. Het parlement reageert daarmee op een aanslag in Moskou vorige week. De dader zou zich door een gewelddadig computergame hebben laten inspireren.

Vorige week werden in een synagoge in Moskou acht mensen neergestoken.Alexander Koptsev, de twintigjarige verdachte, vertelde dat hij zich laten beïnvloeden had door extremistische computergames. De man zou enkele uren voor de aanslag 'Postal' gespeeld hebben, een populair computerspel over een postbode die gek wordt en iedereen op zijn weg vermoordt.

Pavel Krasheninnikov, de initiatiefnemer van het wetsvoorstel, merkte op dat de overheid het recht heeft om op te treden tegen extremistische informatie - met inbegrip van het internet, computergames en gelijkaardige media - aangezien daarmee bijgedragen wordt tot de strijd tegen de misdaad.

Tot nu toe bestaan er in Rusland geen beperkingen op het gebied van de verkoop van computergames of aan welk publiek die mogen aangeboden worden. 'Postal' en andere gewelddadige computergames hebben ook in andere landen al voor kopieergedrag en het resulterende geweld gezorgd. Ook in de Verenigde Staten en Australië zouden er plannen zijn om 'Postal' te verbieden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home