Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 17, 2006

Digitale fotografie stuwt printindustrie

Het printen van digitale foto's zal tussen 2004 en 2009 het totale drukvolume in de wereld met gemiddeld 14 procent per jaar doen stijgen. Dat meldt het onderzoeksbureau IDC, er aan toevoegend dat het aantal digitale opnames tijdens diezelfde periode een gemiddelde groei van 24 procent zou kennen.

"Computer-gebruikers met een voldoende inkomen en een interesse in digitale fotografie zullen steeds meer en meer foto's nemen en beelden opslaan," aldus de onderzoekers. "Dat zal ook zijn gevolgen hebben op het aantal afgedrukte foto's, wat voor die sector een steeds belangrijker activiteit zal worden." Die evolutie wordt volgens IDC ondersteund door goedkopere memory-cards, de beeldtechnologie van de mobiele telefoons en een prijsdaling van de afdrukken."

Digitale fototoestellen zullen volgens IDC tijdens de betrokken periode nog altijd het grootste aantal beelden opleveren, maar verwacht wordt dat de mobiele telefonie tegen 2009 zijn aandeel zal opgedreven hebben tot veertig procent. Omdat er in Europa een grote concentratie is aan digitale fototoestellen, zou hier volgens de onderzoekers ook het grootste volume aan afgedrukt materiaal opgebouwd worden. De online printopdrachten zouden dan weer een groei kennen van 55 procent.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home