Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 08, 2005

Zijn topmanagers atleten?

Bestuursvoorzitters van grote bedrijven moeten niet alleen mentaal sterk staan, lichamelijk moeten ze over een goede conditie bezitten. Dat stelt het magazine Management Team. Alleen een gezond lichaam kan volgens het tijdschrift tegen de zware werkdruk en de lange dagen,

"Zowel Shell-bestuursvoorzitter Jeroen van der Veer van Shell, oud-topman ING Ewald Kist, Schiphol-directeur Gerlach Cerfontaine als gewezen McKinsey-topman Mickey Huibregtsen en voormalig Aegon-baas Cees Storm zijn marathonlopers," aldus Management Team. "Daarnaast heeft een relatief groot aantal top-bestuurders bovengemiddelde sportieve prestaties bereikt.

Volgens Huibregtsen is dat geen toeval. "Er zijn bepaalde karakteristieken die topsporters en topmanagers delen," voert hij aan. "Ze beschikken beiden over volharding, een grote prestatiedrang en de concentratie en focus op iets dat ze werkelijk willen bereiken. Als die ingredienten aanwezig zijn, is er een goede kans dat de top wordt bereikt. In de sport of in het bedrijfsleven, dat maakt niet uit, mensen met die karaktereigenschappen kunnen overal in excelleren."

Discipline blijkt echter voor een groot aantal managers toch een belangrijke struikelblok om die fysieke conditie met regelmatige sportactiviteiten op peil te houden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home