Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 08, 2005

Tien jaar extra voor grootste diamantmijn


Het mijnbedrijf Rio Tinto heeft beslist om zijn Argyle-diamantmijn, de grootste van de wereld, tien jaar langer open te houden. De groeiende vraag op de Aziatische markt is volgens het bedrijf de achterliggende reden voor de verdere ontginning van de Argyle-site in West-Australiƫ.

De Argyle-mijn zou normaal nog drie jaar blijven werken, maar Rio Tinto wil de levensduur van de site met tien jaar verlengen. Dat zal het Britse bedrijf een investering kosten van 910 miljoen dollar. De grote vraag op de Aziatische markt heeft de prijzen van diamant immers opgedreven, waardoor het uitbaten van de mijn langer rendabel kan blijven.

De wereldwijde diamantverkoop zou tegen 2015 met 39 procent kunnen stijgen en dan een omzet realiseren van 90 miljard dollar. Die groei zou vooral gedragen worden door een groeiende vraag in China en India. Sommige analisten vrezen echter dat de kosten van de uitbreiding op de Argyle-site door Rio Tinto heeft onderschat. Maar de mijngigant is ervan overtuigd zijn streefdoel te halen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home