Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 08, 2005

Kinderen verantwoordelijk voor spyware


De activiteiten van spyware en adware is het voorbije jaar achteruit gegaan. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van America Online en de Amerikaanse National Cyber Security Alliance. Nog 61 procent van de computers zou dergelijke technologie omvatten. Vorig jaar was dat nog 80 procent.

Vooral gezinnen met kinderen lopen volgens de onderzoekers kans om spyware of adware op hun computer te krijgen. In die huishoudens bleek 69 procent van de computers geïnfecteerd zijn met dat soort programma's. Bij gezinnen zonder kinderen valt dat terug tot 58 procent. Ook reclameprogramma's met pop-ups zouden dit jaar minder efficiënt geworden zijn. Op dit ogenblik heeft 70 procent van de internauten programma's die pop-ups blokkeren. Vorig jaar was dan amper 47 procent.

Phishing blijkt 23 procent van de Amerikaanse webgebruikers te treffen. Bovendien stelt 18 procent vrienden of familie te hebben die al persoonlijke informatie hebben doorgespeeld aan phishers. Een vergelijking kon niet gemaakt worden omdat de onderzoekers vorig jaar geen vragen hebben gesteld rond het phishing-fenomeen. Phishing heeft volgens AOL pas recent zijn grote doorbraak beleefd. Slechts 42 procent van de ondervraagden bleken trouwens vertrouwd te zijn met de term.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home