Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 08, 2005

Vijf procent valse websites

Meer dan twee miljoen domeinnamen op het internet zijn geregistreerd met valse gegevens. Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse Government Accountability Office (GAO). Dat belemmert onderzoekers onder meer om online misdaad te bestrijden.

Het GAO onderzocht de websites van com-, net- en org-domeinen. Daarbij bleek dat 2,31 domeinnamen - 5,14 procent van het totaal - geregistreerd zijn met valse contactinformatie. De organisatie was door het Amerikaanse Congres gevraagd om de juistheid van de informatie in de Whois-datebase te onderzoeken.

Whois is een online service die contactinformatie verzamelt over de domeinregistraties. Dat moet politiediensten helpen om online misdaad te bestrijden en gebruikers toelaten gemakkelijk met eigenaars van websites te communiceren. Naast de valse registraties werden ook nog eens 1,64 miljoen sites met onvolledige gegevens gevonden.

Het GAO stelt te vermoeden dat in totaal 8,65 procent van alle websites zijn geregistreerd met valse of onvolledige informatie. Internetbeheerder ICANN zou maatregelen overwegen om de juistheid van de contactgegevens in de Whois-database te verbeteren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home