Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 07, 2005

NASA zal keuzes moeten maken


De NASA zal keuzes moeten maken. Dat heeft Michael Griffin, topman van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, benadrukt. Het is volgens hem uit financiƫle overwegingen onvermijdelijk dat een aantal projecten afgevoerd of uitgesteld zal worden. Hij stelde dat de NASA onmogelijk in staat is om alle bestaande plannen ook daadwerkelijk in realiteit om te zetten.

Begin vorig jaar benadrukte de Amerikaanse president George W. Bush dat tegen 2020 opnieuw mensen op de maan zouden moeten staan en nadien ook op Mars. Insiders hoopten dat het ruimteprogramma daardoor opnieuw een grotere publieke belangstelling zou krijgen. Dat was immers sinds de jaren zestig en het begin van de jaren zeventig stelselmatig afgekalfd. "Maar we kunnen niet alle plannen uitvoeren," benadrukte Griffin tijdens een congres van de American Geophysical Union in San Francisco.

Griffin maakte echter nog niet bekend welke programma's uit budgetoverwegingen zouden worden geschrapt of uitgesteld. "De vordering van NASA-projecten wordt bepaald door de beschikbare financiƫle middelen," voerde hij aan. De volgende vijf jaar zou er alleen al voor het shuttle-programma een tekort zijn van drie tot vijf miljard dollar. Maar hij stelde dat de organisatie wel de aandacht gericht zou houden op het wetenschappelijk onderzoek.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home