Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 07, 2005

Afrikaanders keren terug naar hun land

De meeste Zuid-Afrikanen die in het buitenland wonen, koesteren plannen om op termijn terug te keren naar hun geboortestreek. Dat blijkt uit een studie van de Zuid-Afrikaanse Homecoming Revolution, een organisatie die Afrikaanders over de hele wereld helpt om terug te keren naar hun land. De meeste leden van die diaspora stellen immers dat Zuid-Afrika een bloeiende toekomst heeft.



Uit het onderzoek bleek dat 77 procent van de Afrikaanders in de diaspora nog altijd investeringen hebben in het eigen land en dat 81 procent graag opnieuw naar Zuid-Afrika zouden terugkeren. Een woordvoerder van de Homecoming Revolution noemde deze resultaten heel hoopgevend. De Zuid-Afrikaanse regering hoopt vele getalenteerde landgenoten terug naar huis te doen keren, in de hoop daarin een belangrijke pijler te kunnen vinden voor de verdere uitbouw van de groeiende economie van het land.

De meeste ondervraagden stelden dat het land er over tien jaar nog veel beter zou voorstaan en stellen dat ze over die toekomst ook veel optimistischer zijn dan vijf jaar geleden. Bijna de helft van de respondenten (48 procent) stelde dat het land een fantasische toekomst had. Eén op de drie terugkomers is van plan om een eigen zaak te starten en 69 procent benadrukte dat het zakelijke klimaat van Zuid-Afrika gevoelig is verbeterd.

Misdaad, werkloosheid, een lagere levenskwaliteit en het overheidsbeleid om de zwarte bevolking meer economische macht te geven worden als belangrijkste redenen genoemd om niet terug te keren naar Zuid-Afrika. Maar diegenen die wel terugkeren zeggen van plan te zijn om meer aan het land terug te geven dan diegenen die de hele tijd in Zuid-Afrika zijn blijven wonen.

Een woordvoerder van een verhuisbedrijf stelde alvast meer zaken te doen met mensen die terugkeren dan met Zuid-Afrikanen die naar het buitenland vertrekken. "Een tweetal jaar geleden bestond 25 procent uit terugkeerders," merkte hij op. "Vandaag is dat al opgelopen tot 60 procent."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home