Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 15, 2005

Wall Street verwacht recordbonussen

Wall Street verwacht dat dit jaar record-bonussen zullen uitgekeerd worden aan de managers en makelaars uit de financiële wereld. Deze week alleen al zou er op zijn minst twintig miljard dollar zijn uitbetaald. Volgens experts zal het voor vele betrokkenen het beste jaar uit hun carrière worden.

De meeste topkaders mogen volgens de analisten deze maand een extra bonus van meer dan 500.000 dollar verwachten. Die bonussen vormen in Wall Street een belangrijk gedeelte van de lonen. Het basissalaris vormt immers slechts een klein gedeelte van het bedrag dat een bankier of een makelaar kan verdienen. De meeste betrokkenen rekenen dan ook echt op die bonussen.

"Wanneer een goede makelaar van oordeel is dat zijn bonus onvoldoende is, gaat hij niet zelden elders zijn geluk zoeken," stipte managing-consulente Maggie Craddock aan tegenover de Britse omroep BBC. "Het is voor bedrijven dan ook bijzonder riskant om in die eindejaars-extraatjes te schrappen."

De BBC stelt dat een groot gedeelte van die bonussen gespendeerd worden aan wijnen, ofwel in het aanleggen van een uitgebreide kelder ofwil in een uitstap naar de betere restaurants van Manhattan. "De bonussen hebben dan ook een enorme impact op de economie," vertelde Marty Shapiro, manager van de Tribecca Grill, aan de omroep. "Er worden weliswaar geen gekken dingen meer gedaan zoals in de jaren negentig, maar het zorgt nog altijd voor een injectie in de economie."

Maar ook de vastgoedsector lijkt goed te profiteren van de extra inkomsten. "Met die extra inkomsten in het oog, hebben veel mensen de voorbije twee maanden in een woning geïnvesteerd," benadrukte Leigh Williams, een vastgoedmakelaar van Douglas Elliman. "Het aantal afgesloten contracten lag dan ook veel hoger dan tijdens de andere maanden van het jaar."

In New York werkt amper vijf procent van de arbeidsbevolking in de financiële sector, maar zijn vertegenwoordigen wel ongeveer twintig procent van het totale inkomen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home