Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 15, 2005

Mannen krijgen gemakkelijker bedrijfswagen

Mannen hebben veel vaker de beschikking over een bedrijfswagen dan vrouwen. Dat blijkt uit een rapport van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Eén op de zeven mannelijke medewerkers had in 2003 een auto van de zaak tot zijn beschikking. Datzelfde was echter slechts weggelegd voor één op 38 vrouwen.



In 2003 had gemiddeld 9,1 procent van de Nederlandse werknemers de beschikking over een auto van de zaak. Dat is iets minder dan een jaar eerder, want in 2002 ging het nog om circa één op de tien werknemers. Het verschilt daarbij sterk per sector in hoeverre medewerkers een auto van de zaak hebben. "Zo gaat het in de bouw om een kwart en bij financiële instellingen om 17 procent, terwijl bij de overheid, het onderwijs en de zorgsector slechts 2,5 procent van het personeel een wagen op naam van de werkgever heeft," aldus het Nederlandse rapport.

Verder bleek ook dat mensen vaker een auto van de zaak hebben naarmate ze meer verdienen. Bij werknemers met een fiscaal maandloon van 10.000 euro of meer gaat het om zes op de tien werknemers, tegen slechts twee procent van de medewerkers die minder dan 2.000 euro per maand verdienen. "Tot deze laatste groep behoort wel de helft van alle werknemers," merkt het rapport weliswaar op.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home