Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 15, 2005

Vier miljoen org-domeinnamen

Het org-domein heeft wereldwijd nu meer dan vier geregistreerde domeinnamen. Dat heeft het Public Interest Registry (PIR), dat het domein beheert, zelf bekend gemaakt. De groei wordt volgens de organisatie veroorzaakt door het wereldwijd toenemend gebruik van het internet en de geloofwaardigheid die geassocieerd wordt met het org-merk. Het is nu het vijfde grootste domein van de wereld.



"Dit is een belangrijke mijlpaal," benadrukte PIR-voorzitter Edward G. Viltz. "Het org-domein wordt niet langer beschouwd als het zogenaamde andere domein. Het is een gevestigde online basis geworden voor de wereldwijde niet-commerciële gemeenschap. Dat wij nu aan vier miljoen domeinnamen zitten, bewijst dat men zich steeds bewuster wordt van het org-domein en er ook in geïnteresseerd is."

Het org-domein werd opgericht in 1984 en is na het com- en net-domein het derde grootste van de wereld. Wanneer de landendomeinen daar aan toegevoegd wordt, staat het org-domein op de vijfde plaats. Het domein richt zich met speciale samenwerkingsverbanden ook naar de ontwikkelingsgebieden van de wereld. In Latijns-Amerika, Afrika, India, China en Zuid-Oost Azië worden kortingen aangeboden op registraties. Daardoor wil men er het internet-gebruik stimuleren en het org-domein promoten.

PIR is een non-profit organisatie die door de Internet Society (ISOC) werd opgericht. Daarbij heeft de organisatie de taak om het domein op een voorbeeldige manier te beheren en de non-commerciële community van de wereld op te leiden en krachtiger te maken in het efficiënt gebruik van het internet. De organisatie is gevestigd in Reston in de Amerikaanse staat Virginia. ISOC kreeg in 2002 het beheer van het domein toegewezen en gaf de controle daarover in 2003 aan het PIR.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home