Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, December 20, 2005

Twintig procent verslaafd aan e-mail


Een groot aantal werknemers besteedt een halve arbeidsdag aan e-mailverkeer. Dat blijkt uit een enquĂȘte van computerbeveiliger Symantec bij Europese werkgevers. Daarbij stelt de meerderheid van de ondervraagden dat e-mail verslavend werkt.

"E-mail domineert de werkdag," stipt Symantec aan. "Meer dan de helft van de werknemers besteedt dagelijks meer dan twee uur per dag aan het lezen en reageren op e-mail. Voor 15 procent is het gebruik van e-mail zelfs toegenomen tot vier uur."

Driekwart van de ondervraagden vindt e-mail verslavend en 21 procent geeft toe daadwerkelijk verslaafd te zijn. "Zij zoeken dwangmatig contact met hun e-mail en raken lichtelijk in paniek als ze geen toegang krijgen tot hun inbox," stippen de onderzoekers van Symantec aan.

De e-mailverslaving verlengt volgens de studie bovendien de werkdag. De meeste werknemers controleren voor 9 uur 's ochtends en na 17 uur 's middags hun zakelijke e-mail. Bovendien loopt nog eens 34 procent bij het opstaan en 30 procent voor het naar bed gaan langs zijn inbox. Bijna driekwart kijkt ook buiten kantoor en buiten werksituaties naar zijn zakelijke elektronische post.

Het digitale postverkeer blijkt volgens Symantec sterk te groeien. "Het aantal e-mails van de ondervraagden is in de afgelopen twaalf maanden met gemiddeld 47 procent toegenomen," aldus nog de onderzoekers.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home