Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 16, 2005

Steeds meer telefoon over internet

Het voorbije jaar kende het telefoneren over het internet (VoIP) een groei van 35 procent. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Tele Geography. Dit jaar zou het aantal VoIP-belminuten wereldwijd aangroeien tot 42 miljard. Daarmee zou het internet nu al zestien procent uitmaken van de internationale spraakmarkt.

De grootste groei wordt vastgesteld in ontwikkelingslanden. Braziliƫ (112 procent) en Nigeria (103 procent) waren het voorbije jaar duidelijke koplopers. Maar Bangladesh kwam met 97 procent groei op een derde plaats, gevolgd door de Dominikaanse Republiek (81 procent).

Sinds 2001 is Latijns-Amerika de voornaamste bestemming gebleven voor het internationale VoIP-trafiek. Het gebied vertegenwoordigde vorig jaar 36 procent van de wereldmarkt. Met 5,3 miljard belminuten vormde Mexico nagenoeg de helft van het totale Zuid-Amerikaanse pakket. "De economische impact op de Mexicaanse operatoren is bijzonder groot," stippen de onderzoekers aan. "VoIP wordt er immers gebruikt in de helft van alle binnenkomende gesprekken."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home