Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 09, 2005

Piraterij kost economie handenvol geld

Het terugdringen van software-piraterij met tien procent zou op vier jaar tijd wereldwijd 2,4 miljoen nieuwe jobs opleveren en 67 miljard dollar belastingsgelden opleveren. Dat blijkt uit een studie van de Business Software Alliance (BSA). Elk procent beperking vansoftware-piraterij zou 40 miljard dollar in economische voordelen opleveren.

In Europa heeft Griekenland de kleinste IT-sector, maar is volgens de studie tegelijkertijd ook de grootste piraat uit de regio. "Maar ook in Frankrijk en Italiƫ ligt de piraterij hoger dan het gemiddelde," wordt er aan toegevoegd. De Business Software Alliance werpt daarbij op dat landen specifieke acties zouden moeten ondernemen tegensoftware-piraterij.

"Daardoor kunnen de economische voordelen opgedreven worden," aldus het rapport. De organisatie stuurt daarbij aan op het aanpassen van nationale copyright-wetten aan de normen van de World Intellectual Property Organisation. "Maar ook het publiek moet beter voorgelicht worden over de problemen van de piraterij," wordt er opgemerkt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home