Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, December 20, 2005

Origineel Disney-materiaal ontdekt in Japan


In een opslagplaats op een campus van een Japanse universiteit is een collectie oud Disney-materiaal gevonden. De collectie was in het begin van de jaren zestig naar Japan overgebracht voor tentoonstellingen in musea en supermarkten. Het teruggevonden materiaal omvat enkele bijzonder zeldzame werken van Walt Disney.

Aan de Chiba-universiteit in de buurt van Tokyo stootten medewerkers tijdens een inventaris op een collectie films, tekeningen en schetsen van Walt Disney. Daartussen zat ook materiaal voor 'Flowers and Trees', de allereerst kleuren-kortfilm van Walt Disney uit 1932. Verder bleek de collectie ook originele schetsen, fragmenten en decortekeningen van films zoals 'Sleeping Beauty', 'Bambi', 'Fantasia' en 'Cinderella' te bevatten.

Disney-woordvoerder Erika Nakajim stelde dat het bedrijf verrast was met de vondst. De collectie reisde naar Japan in het begin van de jaren zestig voor tentoonstellingen in musea en winkelcentra. Disney schonk de collectie vervolgens aan het National Museum of Modern Art in Tokyo. Die gaf het voor onderzoek dan weer door aan een wetenschapper van de Chiba-universiteit

De collectie werd teruggevonden tijdens een inventaris in het kader van een digitalisatie van de beelden en nam vervolgens contact op met Disney in verband met auteursrechten. Hiroyuki Kobayashi, mediadocent aan de universiteit, stelde dat het materiaal bijzonder belangrijk is.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home