Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 29, 2005

Mobiel maakt onbereikbaar


Bedrijven dreigen telefonisch onbereikbaar te worden. Die waarschuwing komt van de Nederlander Rob Roode, marketing-directeur bij communicatiespecialist Newtel Essence. Het gevaar komt volgens hem daarbij van de mobiele telefoon.

Medewerkers van een bedrijf lijken door de mobiele telefoon gemakkelijker bereikbaar te zijn, maar dat is volgens Roode een vergissing. "Mensen blijven niet meer achter hun bureau zitten wachten tot de telefoon overgaat," vertelde hij in De Telegraaf. "Medewerkers worden steeds mobieler. Indien er niets gebeurt, zijn veel bedrijven binnenkort quasi onbereikbaar voor hun klanten."

Roode verwijst daarbij naar een onderzoek van Interview/NSS. Daaruit blijkt dat amper 43 procent van de werknemers de telefoon opneemt als er rechtstreeks naar hun nummer wordt gebeld. Op het hoofdnummer wordt er in driekwart van de gevallen opgenomen. Roode verwacht dat over een jaar nog maar één op drie werknemers telefonisch bereikbaar zal zijn.

Er moet volgens Roode dan ook dringend worden ingegrepen. Maar de oplossing is volgens hem niet zo moeilijk te realiseren. "In de toekomst zullen vaste nummers worden gekoppeld aan mobiele telefoons," stipte hij aan.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home