Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 28, 2005

Broadway beleeft recordjaar


De theaterwereld van Broadway rondt een recordjaar af. De League of American Theatres and Producers (LATP) meldde dat de ticketverkoop dit jaar opgelopen is tot 825 miljoen dollar, waarbij de theaters 650.000 extra bezoekers mochten verwelkomen. Ook voor volgend jaar zijn de verwachtingen hooggespannen.

Vorig jaar haalde Broadway een omzet van 749 miljoen dollar. De groei wordt mee gedragen door een prijsstijging van de tickets, maar ook het aantal bezoekers kende een opmerkelijke stijging. Kaskrakers waren vooral 'Spamalot' van Monty Python en 'Dirty Rotten Scoundrels', maar ook 'The Light of the Piazza' en 'The 25th Annual Putnam County Spelling Bee' genoten heel wat belangstelling, net zoals 'The Pillowman, 'Doubt' en '700 Sundays' van Billy Crystal.

De prijzen voor grote producties zoals 'Spamalot' en 'Wicked' liepen op tot 110 dollar voor de beste plaatsen. Ook voor volgend jaar heeft Broadway hoopvolle verwachtingen. Er wordt immers reikhalzend uitgekeken naar het Broadway-debuut van Julia Roberts in 'Three Days of Rain' en David Schwimmer in 'The Caine Mutiny Court-Martial'. In november staat ook de musical 'Mary Poppins' op het programma. Die verhuist dan van Londen naar New York.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home