Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 16, 2005

Iran wil toeristisch op de kaart staan


Iran wil in Isfahan een belangrijke toeristische beurs opzetten, in de hoop dat het land daarmee ook duidelijker als toeristische bestemming op de kaart zou worden gebracht. Tevens wil men in een aantal landen ook een toeristische vertegenwoordiging opstarten. Daarbij zou beroep gedaan worden op privé-partners.

Ali Hashemi, onderdirecteur van de Iranian Cultural Heritage and Tourisme Organization (ICHTO), benadrukte dat een grote groep Iraniërs elk jaar als toerist een ander land bezoeken. "Iran zelf moet dus ook als een toeristische bestemming beschouwd worden," vertelde hij aan de krant Tehran Times. Bovendien is een dergelijke prestigieuze beurs volgens Hashemi bijzonder belangrijk voor de ontwikkeling van detoeristische sector.
De ICHTO-onderdirecteur verwees daarbij naar Isfahan. "De stad is officieel verkozen tot culturele hoofdstad van de islam-wereld," benadrukte hij. "Bovendien ontvangt de regio veel toeristen. Het is dan ook de moeite waard om in de stad een permanent terugkerende toeristische beurs op te zetten. Hashemi hoopte daarbij op demedewerking van de World Tourism Organisation om deze beurs het nodige cachet te geven.

Hashemi voegde er aan toe dat een toeristische markt ziet in een dertigtal landen. Daar wil men dan ook een toeristische marketing beginnen. In eerste instantie zou begonnen worden met acties in veertien landen. Daarbij zou beroep gedaan worden op privé-partners. De ICHTO zelf mag immers als overheidsinstantie geen eigenvertegenwoordiging hebben in het buitenland.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home