Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 01, 2005

Forfaitair tarief stimulans voor mobiele diensten

Volgend jaar zal Japan meer dan 50 miljoen 3G-abonnees tellen. Dat betekent dat 56 procent van alle Japanse gsm-gebruikers zullen uitgerust zijn met telecom-technologie van de derde generatie. Op dit ogenblik hebben bijna 40 miljoen Japanners de beschikking over 3G-apparatuur.



Bovendien zouden volgens het magazine Journal du Net in dit jaar nog in Japan al de eerste geperfectioneerde toepassingen (3,5G) op de markt komen. In maart 2007 zou dit nieuwe aanbod er al 16 miljoen klanten (17 procent) hebben.

De technologie zou vooral gebruikt worden voor het downloaden van muziek. "Belangrijk daarbij is het aanbod van een fortaitair tarief," benadrukt het magazine. "Dat zorgt immers voor de mogelijkheid om een ongelimiteerde hoeveelheid data te downloaden. Forfaitaire tarieven zijn dan ook een belangrijke stimulans voor het gebruik van online diensten."

In Japan kunnen vanaf volgend jaar mobiele gebruikers van provider veranderen met behoud van het huidige telefoonnummer. Daarvan wil 15,1 procent gebruik maken om daadwerkelijk een overstap te maken, terwijl 42,2 pocent zegt vast te zullen houden aan zijn huidige provider. Daarnaast is er ook nog 42,7 procent die niet weet wat ze zullen doen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home