Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 01, 2005

BBC Radio boekt online successen

Het Britse publiek heeft dit jaar meer dan 134 miljoen uren BBC-radioprogramma's via het internet beluisterd. Dat staat gelijk met 15.345 jaar continue uitzendingen. Dat heeft de Britse omroep zelf bekend gemaakt. Tijdens de maand oktober braken alle BBC-radiowebsites records.

De BBC Radio Player - die het publiek toelaat om BBC-programma's te beluisteren op het internet - boekte vorige maand zijn 250 miljoenste aanvraag voor een online programma. Daarvan werden er 100 miljoen dit jaar gedaan. Oktober was bovendien een recordmaand met 7,7 miljoen gebruikers en 16,4 miljoen uur online luisterplezier.

"Deze gigantische cijfers tonen aan dat het publiek echt belang hecht aan de mogelijkhed om online radio te kunnen luisteren en hun favoriete programma te kunnen ophalen, indien ze het gemist hebben," benadrukt Simon Nelson, woordvoerder van BBC Radio & Music Interactive.

In oktober was het grootste succes weggelegd voor BBC Radio 4, die 25 procent meer luisteruren realiseren. Het meest succesvolle programma was echter de heruitzending van het radiodebuut van wijlen John Peel uit 1967 (BBC 6). Dat heeft 300.000 online luisteraars per maand. De minisite 'Keeping It Peel' (BBC 1) genereerde in oktober drie miljoen page impressions.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home