Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 30, 2005

Julia Roberts blijft Hollywood-topdame

Julia Roberts (38) blijft de best bepaalde actrice van Hollywood. Dat blijkt uit de lijst 'Women in Entertainment Power' van de Hollywood Reporter. Roberts zou 20 miljoen dollar per film verdienen en is daarbij de grootverdiener onder de Hollywood-actrices, ondanks een sabatical leave om moeder te worden van een tweeling.

Julia Roberts wordt gevolgd door Nicole Kidman, die 17 miljoen dollar per film verdient. Die gaat daarmee Reese Witherspoon en Drew Barrymore (15 miljoen dollar) vooraf. Daarna volgen Renee Zellweger, Angelina Jolie, Cameron Diaz, Jodie Foster, Charlize Theron en Jennifer Aniston.



Roberts trad het laatst op in de film 'Ocean's Twelve'. Volgend jaar zal de actrice haar theaterdebuut maken op Broadway. Daarbij krijgt ze een hoofdrol in 'Three Days of Rain', naast Paul Rudd, bekend van de televisiereeks Friends.

Nadat ze in 2001 voor haar rol in 'Erin Brockovich' de Oscar had gekregen voor beste actrice, stegen haar gages tot op de hoogte van mannelijke vedetten als Tom Cruise. Roberts won tussen 1991 en 2004 ook negen keer de People's Choice Award, waarmee haar blijvende populariteit bij het bioskooppubliek duidelijk wordt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home