Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 12, 2005

Van Himst in beste voetbalfilm aller tijden


De film 'Escape to Victory' van regisseur John Huston is door Britse fans verkozen tot beste voetbalfilm van alle tijden. Naast bioskoopgrootheden als Michael Caine en Sylvester Stallone, was er in de film ook een glansrol weggelegd voor Pelé, met andere sterren als Oswaldo Ardiles, Bobby Moore en Paul Van Himst aan zijn zijde.

De Engelse website www.football.co.uk liet fans de beste voetbalfilm uit de geschiedenis verkiezen. De trofee ging naar de beroemde 'Escapeto Victory', die 'Bend It Like Beckham' en 'Fever Pitch' klopte. Daarna volgden 'When Saturday Comes' (4), 'Gregory's Girl' (5), 'Mike Bassett' (6), 'Mean Machine' (7), 'Football Factory' (8), 'ID' (9) en 'Goal' (10).



Regisseur John Huston kon voor zijn film niet minder dan sterren als Michael Caine, Sylvester Stallone, Max von Sydow en Tim Pigott-Smithwarm maken. Maar hij kreeg ook de medewerking van voetbalgrootheden als Pelé, Bobby Moore, Osvaldo Ardiles, Paul Van Himst, Kazimierz Deyna, Hallvar Thoresen en Co Prins.

Het regisseren van een voetbalspel bleek Huston echter zwaarder tevallen dan het verfilmen van een script. Het verhaal doet de ronde datde ingestudeerde bewegingen op het terrein niet echt wilde lukten, totde voetbalvedetten Huston voorstelden om hen gewoon het spelletje telaten spelen. Dat werkte wel en leidde uiteindelijk tot eenschitterende omhaal van Pélé, misschien wel één van de mooistedoelpunten die een camera ooit heeft kunnen registreren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home