Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 12, 2005

Goedkoopst overnachten in Bolivië


Wie aan een budgetvakantie begint, moet zeker geen overnachting plannen in The Mansion in Las Vegas. Daar kost een overnachting tussen 4.200 en 13.000 euro per nacht, ontbijt niet inbegrepen. Minder budget-belastend zijn het Posada de las Nustas (Bolivië), het Kumbha Palace (India) of het Al-Haramain (Syrië).

In het Posada de las Nustas, gevestigd in de Boliviaanse stad Yumani, kost een overnachting volgens de Duitse krant Die Welt amper twee euro. In tegenstelling tot The Mansion, vindt men er geen originele Matisse of Picasso, aan de muur. Water is er wel voorradig, maar dan wel in een teil. Leidingwater is er niet voorhanden.

Qua uitzicht kan het hotel nochtans wel bekoren. Het ligt op het Isladel Sol en biedt schitterende panorama's op het Titicaca-meer. Volgens de Engelse krant The Times zijn de kamers trouwens bijzonder netjes en gezellig.

Iets duurder zijn het Al-Haramain in Damaskus (Syrië) en het Kumbha Palace in Udaipur (India). Daar moet voor een twee persoonskamer een bedrag van 2,40 tot 3 euro betaald worden. In het Al-Haramain kan men zelfs een bed op het dak bestellen, terwijl daar in het Kumbha Palace het diner geserveerd worden.

Nochtans kan ook The Mansion een goedkope ervaring zijn. Gasten krijgen er zelfs gratis overnachtingsmogelijkheden, maar dan moeten ze eerst wel een kapitaal gespendeerd hebben in het MGM Grand Casino,eigenaar van het hotel.

Volgens de Condé Nast Traveler is het Singita Private Game Lodge in Zuid-Afrika echter het beste vakantiehotel van het ogenblik. Een overnachting kost er 1.700 euro per nacht. Dat is stukken goedkoper dan de 5.400 euro die moet betaald worden voor een suite in het Burj Al Arab. Ondanks zijn gouden toiletbrillen, krijgt het hotel van hetmagazine Top Hotel een negatieve kritiek vanwege de slechte service. Er zijn echter ook goedkopere kamers, met een beginprijs van 1.350 euro.

Het allerduurste hotel van de wereld moet het Kempinski Emirates Palace worden. Daar zal in de toekomst voor de duurste suite een bedrag van 35.000 dollar per nacht moeten betaald worden. De duurstehotels van Europa zijn volgens Die Welt het George V in Parijs en het La Posta Vecchia in Ladispoli, in de omgeving van Rome. Daar geldt 1.000 euro als een minimumprijs.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home