Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 11, 2005

Reading bestaat dertig jaar


Deze maand viert het European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) zijn dertigste verjaardag. In het kader van die festitiviteiten is een jubileumboek uitgegeven over het Europees Weercentrum en de modelontwikkelingen.

Het ECMWF, dat op 1 november 1975 is opgericht, is een onafhankelijke Europese organisatie waarin achttien Europese landen participeren. Weerinstituten maken voor hun weersverwachtingen gebruik van computerberekeningen van het ECMWF, dat gevestigd is in Reading, zo'n 60 kilometer ten westen van Londen.

De supercomputer die de berekeningen maakt voor de weersverwachtingen, is één van de krachtigste van de wereld. Per seconde worden meer dan250 miljard berekeningen uitgevoerd met gegevens van weerstations op het land, boeien op zee, weerschepen, weersatellieten, weerballonnen en radarsystemen.

In het jubileumboek 'Medium-Range Weather Prediction, the European Approach', wordt uitvoerig ingegaan op de weercomputers en de ontwikkeling van de verwachtingsmodellen die worden gebruikt voor de weers- en seizoensverwachtingen, het voorspellen van golfhoogtes en het gebruik van satellietgegevens.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home