Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 11, 2005

Lukashenko populairste GIS-politicus


De Witrussische president Alexander Lukashenko is voor de Russen de meest populaire politieke leider uit het Commonwealth of Independent States (CIS). Hij wordt gevolgd door de Kazak Nursultan Nazarbayev en de Oekraiener Viktor Yushchenko.

Uit een onderzoek van Expert Community, een Russisch onderzoeksinstituut, bleek dat Lukashenko door 52 procent van de Russen beschouwd wordt als de meest populaire politicus van de regio.Lukashenko wordt door Amerika als de laatste dictator van Europa genoemd en Wit-Rusland leeft ook niet op beste voet met de Europese Unie.

Nazarbayev kwam op een score van 47 procent en daarmee komt de Kazaksepresident als tweede politicus op het voorkeurlijstje van de Russen. De Oekraiense leider Viktor Yushchenko eindigde als derde met 23 procent, gevolgd door de Azerische president Ilham Aliyev (14 procent). De andere GIS-topfiguren haalden minder dan tien procent.

Lukashenko en Nazarbayev zouden vooral populair zijn bij oudere Russen, terwijl Yushchenko vooral goed zou scoren bij de jongeren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home