Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 10, 2005

Meer vakantie voor Amerikaanse vrouwen?


Vrouwen die vakantie hebben, slapen beter, zijn gelukkiger in hun huwelijk en zijn minder gestresseerd en depressief. Dat is de conclusie van een Amerikaanse studie. Maar het probleem is dat een groot gedeelte van de Amerikaanse vrouwen zelfs geen jaarlijkse vakantie neemt.

Uit een onderzoek van de Marshfield Clinic (Wisconsin) blijkt dat 23,4 procent van de Amerikaanse vrouwen twee keer per jaar vakantie neemt en nog eens 34 procent trekt er minstens één keer per jaar op uit. Maar 23,2 procent neemt pas eens in de twee tot vijf jaar vrijaf en 19,4 procent zelfs amper één keer om de zes jaar.

Onderzoeksleider Cathy McCarty noemt die vaststelling shockerend."Vrouwen die slechts één keer om de twee jaar op vakantie gaan, lopen een veel groter risico op stress en depressies dan hun seksgenoten die één of twee keer per jaar even uit de dagelijkse sleur kunnen ontsnappen," voerde ze aan.

Dat is volgens McCarty geen verrassing. "Vakanties zorgen voor een noodzakelijke ontspanning," benadrukte ze. "Het laat toe om eventjes van het werk of thuis weg te zijn en de opgebouwde spanning weer te laten afzwakken." Zij stelde dan ook dat Amerikaanse werkgevers misschien zouden moeten overwegen om het vakantiestelsel aan te passen.

"De studie toont aan dat vakanties goed zijn voor de mentale gezondheid en kunnen helpen om zijn werk beter aan te kunnen," benadrukte McCarty. "Werkgevers zouden voorstanders moeten zijn van vakantie, want het levert hen ontspannen, gelukkige werknemers op."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home