Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 10, 2005

Russische toeristen een plaag?

Nederlandse toeristen vinden dat Russen zich op vakantie niet kunnen gedragen. Dat stelt het Algemeen Dagblad. Zo zouden reisorganisaties steeds meer Nederlandse klachten krijgen over het Russisch gedrag op de Turkse stranden.

De Russische toeristen zijn volgens het Algemeen Dagblad zelfs zo berucht dat het Nederlandse reisbureau Annasol Vliegvakanties uitpakt met hotels die gegarandeerd Rusvrij zijn. Wie een dergelijke reis boekt, kan ervan verzekerd zijn in zijn sterrenhotel uitsluitend West-Europese gasten aan te treffen.

"Veel klanten klagen over het gedrag van toeristen uit de vroegere Oostbloklanden, en dan met name Rusland," vertelde Annasol aan de krant. "Russen hebben op vakantie een hele andere mentaliteit dan Nederlanders. Wij passen ons aan en zijn vriendelijk tegen het personeel, Russen hebben een attitude. Zij doen alsof het hotel van hen is en zijn vaak erg onvriendelijk tegen het personeel en andere gasten."

Ook het gespecialiseerde reisbureau Corendon zou dezelfde klachten krijgen. "De Russen hebben wat dat betreft de rol van de Duitsers overgenomen," luidt het daar. "Het buffetgedrag is de grootste irritatie. Ze laden hun bord overvol, waardoor het buffet snel op is. Ze dringen voor en staan extra vroeg op om met handdoeken ligstoelen te bezetten. Ze zijn grof."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home