Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 10, 2005

OESO waarschuwt voor pensioenen

De westerse wereld zal de volgende jaren structureel economisch beduidend minder groeien als er niet meer senioren blijven werken. Dat is de conclusie van een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Mensen moeten volgens de organisatie in ieder geval de gelegenheid hebben langer te kunnen werken.

De groei zou voor de 21 rijkste landen van de wereld binnen 45 jaar teruglopen naar 1,7 procent. "Dat is 30 procent lager dan het gemiddeld niveau dat bereikt werd tijdens de periode 1970-2000," aldus de OESO.

"Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren," merkte OESO-directeur Martine Durand op. "Europa dreigt niet alleen qua groei achterop te raken. Het is ook duidelijk dat de sociale zekerheidsstelsels zoals we die nu kennen op den duur niet te financieren zijn."

De OESO voert aan dat de pensioenstelsels van de geïndustrialiseerde landen herzien moeten worden. "Mensen moeten veel langer blijven werken, of daar in ieder geval moeten voor kunnen kiezen," stipt de organisatie nog aan.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home