Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 11, 2005

Frans toerisme bedreigd door klimaat?


Het Franse klimaat zal veel te warm worden voor een zomervakantie. In de winter zal er niet genoeg sneeuw liggen om de skiliefhebbers aan te trekken. Dat doembeeld voor de Franse toeristische economie wordt door de milieuorganisatie Greenpeace geschetst.

De opwarming van de aarde wordt volgens Greenpeace een bedreiging voor het Franse toerisme. "Frankrijk krijgt nog deze eeuw grote problemen met de gevolgen van klimaatverandering," aldus Greenpeace. De organisatie voorspelt bovendien ernstige gevolgen voor de Franse watervoorziening, landbouw en economie.

De organisatie wijst onder meer op een onderzoek van de Franse weerdienst Météo France. Die stelde eerder dat de sneeuwval in de noordelijke Alpen zal teruglopen van vijf naar vier maanden per jaar. Op de zuidelijke berghellingen en in de Pyreneeën zou het in de toekomst nog twee maand per jaar sneeuwen, één maand minder dan vandaag.

Skihellingen onder de 1.200 meter zullen volgens Greenpeace nog slechts sporadisch bedekt worden onder een pak sneeuw. Ook zouden de meeste gletsjers in de Franse bergen kleiner worden of bij een opwarming van drie graden Celsius of meer bijna volledig verdwijnen. "Aleen de hoogst gelegen gletsjers, kunnen een dergelijke temperatuurstijging doorstaan," waarschuwt de vereniging.

Droogte en hoge temperaturen zullen volgens Greenpeace ook het zomers toerisme in Frankrijk voor grote problemen stellen. "Omdat het aantal hittegolven zal toenemen, zullen vakantiegangers steeds vaker in het voor- of naseizoen voor de Franse Rivièra kiezen," voorspelt de organisatie.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home