Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 16, 2005

Trinidad leeft op wolken


De Caraïbische staat Trinidad & Tobago leeft in een euforie. Het land heeft zich immers onder de beruchte coach Leo Beenhakker ten koste van Bahrein geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal volgende zomer in Duitsland. Ook economisch leeft het land op wolken, maar analisten waarschuwen voor een terugslag.

De Centrale Bank van Trinidad & Tobago heeft zich bijzonder positief uitgelaten over de economische evolutie van het land. "Volgens bankgouverneur Ewart Williams blijven de groeivooruitzichten bijzonder goed," schrijft de plaatselijke krant Newsday. "Bovendien voorspelde hij dat de werkloosheid volgend jaar onder de acht procent zouden terugvallen."

Er is wel een vrees voor inflatie, maar Williams benadrukte dat de Centrale Bank alles zou doen om dat probleem onder controle te houden. "De gouverneur voegde er aan toe dat het grote aantal infrastructuurwerken door de staat evenmin van aard zouden zijn om de economie van het land te oververhitten," aldus nog Newsday.

De krant maant echter tot voorzichtigheid. "Volgens de gouverneur zal het bruto binnenlands product dit jaar met 6,2 procent groeien en tegen eind volgend jaar is een stijging met 10 procent voorzien," stipt Newsday aan. "Die groei zou voornamelijk komen van grote constructiewerken en de start van de werken aan het spoorwegnet."

Dit betekent volgens Newsday echter dat de economische groei van het land nog altijd hoofdzakelijk afhankelijk blijft van de inkomsten van olie- en gasproductie. "Dan kan men moeilijk stellen dat de economie in goede gezondheid verkeert," voert de krant aan. "De openbare werken zullen niet bijdragen tot een duurzame economische groei en het dalen van de werkloosheid. Ooit zal de bouwgolf weer stilvallen en daarmee ook de tewerkstelling, die alleen maar tijdelijk is."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home