Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 16, 2005

Clinton kan de wereld veranderen


De gewezen Amerikaanse president Bill Clinton is de meest invloedrijke man van de wereld. Dat is de mening van het magazine Esquire. Gesteld wordt dat Clinton de meest krachtige figuur is die de wereld kan helpen veranderen.

Daarbij wordt gesteld dat Clinton na het einde van zijn Amerikaans mandaat in 2000 talloze dingen heeft verwezenlijkt, ondanks het feit dat hij geen electorale macht meer heeft. Esquire beschouwt de voorbije jaren zelfs als een derde ambtstermijn van de democratische president.

Daarbij wordt gewezen op initiatieven van Clinton in de bestrijding van Aids, armoede, klimaatverandering en de tsunami van vorig jaar. Esquire-chef David Stranger voerde daarbij aan dat Clinton voorbestemd was om een soort president van de wereld te geworden of tenminste een president van de niet-gouvernementele organisaties van de wereld.

Maar er wordt aan toegevoegd dat dit globale leiderschap meteen ook inhoudt dat Clinton zijn leidende rol in de Amerikaanse democratische partij of de steun aan de politieke carrière van zijn vrouw Hillary Clinton, die beschouwt wordt als een belangrijke kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2008, zal moeten opgeven.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home