Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 16, 2005

Kunstmatig toeristeneiland voor Portugese kust?


Een Nederlandse projectontwikkelaar wil voor de Portugese kust eenkunstmatig toeristisch eiland aanleggen. Het nieuwe initiatief moeteen aanvulling worden op het golfcomplex Vale do Lobo in de Algarve.Met het project zou een investering van 750 miljoen euro zijn gemoeid.

Het plan is afkomstig van de Nederlandse zakenman Sander van Gelder,een gewezen Amsterdamse juwelier. Hij verhuisde in de jaren zeventignaar Portugal om daar het Vale do Lobo uit te bouwen. Het gebied isvooral populair bij rijke Britse toeristen. Naast enkele golfbanenomvat het complex meer dan duizend villa's en een strand van tweekilometer.

"Sander van Gelder heeft bij de Portugese overheid een plan ingedienddat voorziet in de bouw van een kunstmatig eiland met hotels, luxueuzewoningen, een onderwaterrestaurant en een onderwatertunnel die heteiland met het vasteland moet verbinden," meldt het Nederlandsepersbureau ANP.

Het eiland is bedoeld als aanvulling op het golfcomplex Vale do Loboin de Algarve. Van Gelder stelde dat het project economisch gezienlevensvatbaar is, aangezien de grondprijzen in de regio al tot dehoogste van Europa behoren. Het project zou in 2020 klaar kunnen zijnen zou daarna één van de grootste toeristische trekpleisters vanEuropa moeten worden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home