Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 15, 2005

Hollywood, Bollywood en Sollywood?


Singapore kan het nieuwe Hollywood worden. Dat benadrukte de Indische filmregisseur Shekhar Kapur. Hij zegt dan ook volledig achter de initiatieven te staan van de overheid van de stadsstaat om zich verder te ontwikkelen tot een belangrijk mediacentrum.

"Singapore heeft gigantische mogelijkheden," benadrukte Kapur tijdens een congres dat in het land werd georganiseerd rond de ontwikkeling van de locale mediasector. "Er zijn hier potentiƫle mogelijkheden om uit te groeien tot het volgende Hollywood."

Belangrijk daarbij noemde de Kapur - regisseur van de Oscar-genomineerde film 'Elizabeth' - het feit dat Singapore een grote reputatie met zich meedraagt op het gebied van de bescherming van hetintellectuele eigendomsrecht. "Bovendien heeft het land ook een belangrijke status als financieel centrum," voegde hij daar aan toe. "Maar bovendien is er ook de gedrevenheid om dingen gedaan te laten krijgen."

Dat geeft Singapore volgens de regisseur een groot voordeel op andere Aziatische centrumsteden. Vijf jaar geleden vertegenwoordigde demediasector 1,56 procent van het bruto binnenlands product van Singapore. Dat wil men tijdens de volgende tien jaar opdrijven tot 3 procent.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home