Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 16, 2005

Prodi wil Via Francigena verder uitbouwen


De Italiaanse oppositieleider Romano Prodi wil de middeleeuwse bedevaartroute van Canterbury naar Rome nieuw leven inblazen. Daarbij wordt gedacht aan pelgrims die zich te voet, met de fiets of het paard verplaatsen. Insiders stellen dat Prodi daarmee wel eens bij de verkiezingen goed zou kunnen scoren bij de katholieke Italiaanse kiezers.

Prodi heeft van zijn plannen gewag gemaakt in een interview met de journalist Bruno Vespa voor het boek 'Winners and Losers' over politici. De gewezen voorzitter van de Europese Commissie benadrukte dat hij de grote pelgrimroutes opnieuw zou willen uitbouwen.


De Via Francigena van Canterbury naar Rome dateert van de tiende eeuw. De tocht van in totaal 1.944 kilometer werd opgericht ter ere van Sigeric, de aartsbisschop van Canterbury. De tocht van Sigeric verliep langs Reims, Besançon, Lausanne, Aosta en Siena. Sigeric heeft zijn reis ook in geschriften beschreven.

De bedevaart naar het Spaanse Santiago de Compostello trekt elk jaar honderdduizenden pelgrims en toeristen. Maar sinds de Via Francigena in 1994 door de Raad van Europa als een culturele route werd erkend, begint ook daar de interesse te stijgen.

Volgend jaar hebben in Italië verkiezingen plaats. Romano Prodi is de grote tegenstander van huidig premier Silvio Berlusconi. Een goede score bij de talrijke katholieke kiezers is dan ook altijd handig meegenomen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home