Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 17, 2005

Slokje whisky voor 500 pond


De Engelse drankengigant Diageo verkoopt tijdens de kerstperiode blended whisky aan het mooie bedrag van 14.000 pond per fles. Daarmee wil het bedrijf de 200ste verjaardag vieren van het merk, dat uitgegroeid is tot de meest verkochte whisky van de wereld. Voor dit unieke aanbod werden een aantal van de beste Schotse whisky's samengebracht.

De gebruikte whisky's zijn allemaal minstens dertig jaar oud en sommige halen zelfs de respectabele leeftijd van zeventig jaar. In totaal worden er van deze verjaardagsreeks amper 200 flessen aangeboden. Eén exemplaar werd onlangs op een veiling in Shanghai verkocht voor een prijs van 14.000 pond. Een tweede exemplaar werd woensdag tijdens een whisky-congres in Londen geopend door Jim Beveridge, de blending-master van Diageo.

Beveridge stelde voor de samenstelling vooral beroep gedaan te hebben op producten van Schotse distillerijen die inmiddels hun deuren hebben gesloten. "Het is een droom van elke whisky-blender om de meest kostbare whisky-voorraden van de wereld te mogen gebruiken," voerde hij aan. Eén slokje van de speciale whisky spoelt meteen 500 pond door.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home